Prosjekt Liam

Lyngs Liam er en Nordlandshest med stor personlighet og sjarm som fyller 17 år i 2023. Han er noe grunntrent for endel år siden, men har i det store og hele kun gått som turhest de fleste år i sitt liv (noe han er veldig dyktig på) Nå tenkte vi imidlertid å utfordre oss selv litt med å se hvor langt vi kan komme med dressurtrening. Vi har lyst til å trene Liam til å bli en sterkere og smidigere versjon av seg selv. Vi har ikke mye tid til rådighet – mellom 0 – 90 minutter i uka maks. Vi har planer om å trene han med både riding og bakkearbeid ( longering, trening for hånd, frihetstrening m.m)

Hvor langt kan vi komme med dette utgangspunktet mon tro?

16.02.23

Innimellom treningen må det også være rom for litt kos, lek og morro. Og i dag bestemte vi oss for å spille fotball sammen! 😀

15.01.23

Vi starter med det jeg kaller for basis-øvelser; Liam må kunne starte/stoppe, rygge, ta hodet ned og følge beskjed om å ta hodet til høyre og venstre, flytte forpart og flytte bakpart. Han er jo ingen unghest og han har den grunnleggende treningen innabords. Han er f.eks ikke redd for pisken, han kan flytte seg for trykk (både fysisk trykk og energetisk), han kan starte når jeg puster inn og øker min energi og han stopper når jeg puster ut (det er han faktisk veldig flink til og han stopper på en femøring! 😀 ) . Han er derimot ikke spesielt vant med kapsunen og trenger litt tid til å venne seg til den, og beskjedene han får derifra. Hvis jeg går for fort frem, eller han ikke skjønner helt etc blir det fort til at han biter på leietauet, så jeg prøver å ikke dra i tauet, være rolig og øve på at han skal ha hodet foran skuldrene (og ikke vendt mot meg).

Hodet ned og fra side til side
Rygge
Flytte bakpart og flytte forpart

12.01.23

Før vi går i gang med prosjektet trenger vi en baseline, dagens tilstand i dag den 12. januar 2023. Liam er i utgangspunktet i fin form, kroppslig har han kun en sommereksem ellers har han aldri vært verken skadet, halt hatt sår eller noe problem som vi vet om. Han er veldig glad i maten sin, så et par kilo ned hadde ikke gjort noe. Toplinjen hans er litt dårlig muskelsatt, så her skal vi jobbe med en forbedring fremover.