Forskning viser at hester kan bidra til helbredelse hos mennesker!

Nylige studier utført av Institute of Heart-Math gir en pekepinn på å forklare toveis “helbredelse” som oppstår når vi er nær hester. Ifølge forskere har hjertet et elektromagnetisk felt større enn hjernen: et magnetometer kan måle energifeltet i hjertet som utstråler fra 2,4 meter til 3 meter rundt menneskekroppen. Selv om dette absolutt er signifikant, er det kanskje mer imponerende at det elektromagnetiske feltet som hjertet til en hest projiserer er fem ganger større enn et menneske (tenk deg en elektromagnetisk sfære rundt hesten), og det kan påvirke rett inn i vår egen puls.

Hester vil også sannsynligvis ha det vitenskapen har identifisert som en “koherent” puls (pulsmønster) som forklarer hvorfor vi kan “føle oss bedre” når vi er i nærheten av dem. Studier har funnet ut at et sammenhengende hjertemønster eller HRV er et solid mål på velvære og i samsvar med følelsesmessige tilstander av ro og glede-det vil si at vi viser slike mønstre når vi føler positive følelser.

Et sammenhengende hjertemønster er et tegn på et system som kan gjenopprette og tilpasse seg stressende situasjoner veldig effektivt. Mange ganger trenger vi bare å være i nærvær av hester for å føle en følelse av velvære og fred. Faktisk viser forskning at mennesker opplever mange fysiologiske fordeler ved å samhandle med hester, inkludert lavere blodtrykk og hjertefrekvens, høyere beta-endorfiner (nevrotransmittere som virker som smertestillende midler), reduserte stressnivåer, redusert sinne, fiendtlighet, spenning og angst , bedre sosialt arbeid; og større følelser av empowerment, tillit, tålmodighet og selveffektivitet “.

Forfatter: Svatava Hueberová

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s